Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 decembrie 2010

Tocana

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
2 cepe
1 morcov
4 ardei kapia
un piept de pui
2 linguri pasta de tomate
o lingura mustar
50 ml ulei
50 ml vin alb
sare, piper, cimbru
Garnitura:
100 g orez Unkle Been (la punga)
50 g unt, sare, piper, o foaie de dafin


Mod de preparare:

Tai ceapa pestisori, o calesti putin, adaugi morcovul rondele, lasi sa se patrunda, adaugi pieptul de pui taiat cuburi. Adaugi o cescuta de apa, lasi sa fiarba. Adaugi ardeii kapia copti, curatati, taiati cuburi.Condimentezi, adaugi vinul,lasi sa scada.Adaugi o maioneza obtinuta din pasta de tomate si mustar, storci cateva picaturi de lamaie,mai lasi 2-3 minute sa dea in clocot.
Garnitura: Fierbi orezul in apa clocotita cu sare si foaie de dafin. Cand este fiert, il amesteci cu unt, sare, piper.