1 ora (complexitate redusa)
Ingrediente:
Avem nevoie de:
-1 kg snitele de vita
-3 cepe mari
-8 catei de usturoi
-1 lingurita de boia dulce de ardei
-4 linguri ulei de porumb
-3 linguri pasta de rosii
-5 linguri de faina
-1 lingurita condiment macinat pentru carne :all spice,scortisoara,ghimbir,nucsoara,chimin,cardamom,lamaie uscata,piper alb
-1 cutie de smantana Nestle( 170 grame)
-1 lingura de patrunjel verde tocat marunt
-sare dupa gust
-piper proaspat macinat dupa gust
Mod de preparare:
Snitelele se sareaza si se bat, apoi se dau prin faina.
Ceapa se curata, se taie pestisori si se caleste in ulei pana devine sticloasa.
Se adauga o lingurita de boia, pasta de rosii si usturoiul si se mai calesc 2-3 minute.
Se pun snitelele si se lasa sa se caleasca 5-6 minute.
Se adauga apa cat sa acopere snitelele, se potriveste de sare si piper si se fierb in cratita de fiert sub presiune 35 de minute.
Se drege cu smantana si se adauga patrunjelul verde.
Se servesc cu garnitura de piureu de cartofi sau orez fiert.
Le-am servit cu muraturi , salata de rucola si salata de laptuci cu ceapa verde si rosii.
Pofta buna!
Ceapa se curata, se taie pestisori si se caleste in ulei pana devine sticloasa.
Se adauga o lingurita de boia, pasta de rosii si usturoiul si se mai calesc 2-3 minute.
Se pun snitelele si se lasa sa se caleasca 5-6 minute.
Se adauga apa cat sa acopere snitelele, se potriveste de sare si piper si se fierb in cratita de fiert sub presiune 35 de minute.
Se drege cu smantana si se adauga patrunjelul verde.
Se servesc cu garnitura de piureu de cartofi sau orez fiert.
Le-am servit cu muraturi , salata de rucola si salata de laptuci cu ceapa verde si rosii.
Pofta buna!