Timp de preparare:
45 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
Ingrediente:
500 g piept de vitel feliat
300 g legume tocate congelate: morcovi, patrunjel, pastarnac, telina, ardei rosu
1 ceapa
1-2 cartofi
1,5 litri bors sau concentrat de bors
2 lingurite leustean uscat
3 linguri ulei
sare, piper
Mod de preparare:
Puneti carnea bine spalata la fiert, la foc mic, in 3 litri de apa rece cu putina sare.
Intr-o alta oala puneti uleiul si legumele, asa inghetate cum le scoateti din congelator, eventual mai tocati ardeiul rosu, daca sunt bucatile mai mari.
Curatati si tocati marunt ceapa, apoi adaugati-o in oala in care se calesc legumele.
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in patru pe lungime. Rasturnati jumatate din zeama in care fierbe carnea peste legume. Adaugati cartofii, concentratul si lasati sa fiarba la foc mic cu capac. Cand se inmoaie bine carnea (35-40 minute) o scoateti din oala, o portionati si o adaugati in ciorba, impreuna cu restul de zeama in care a fiert.
Puneti la fiert borsul (sau concentratul cu 1,5 litri de apa) si cand clocoteste turnati-l in ciorba. Adaugati leusteanul uscat maruntit si ciorba este gata. Daca aveti cateva frunzulite de patrunjel verde, puneti-le intregi in supiera. Va fi mai aspectuoasa, de efect.
Pofta buna.
Intr-o alta oala puneti uleiul si legumele, asa inghetate cum le scoateti din congelator, eventual mai tocati ardeiul rosu, daca sunt bucatile mai mari.
Curatati si tocati marunt ceapa, apoi adaugati-o in oala in care se calesc legumele.
Curatati cartofii, spalati-i si taiati-i in patru pe lungime. Rasturnati jumatate din zeama in care fierbe carnea peste legume. Adaugati cartofii, concentratul si lasati sa fiarba la foc mic cu capac. Cand se inmoaie bine carnea (35-40 minute) o scoateti din oala, o portionati si o adaugati in ciorba, impreuna cu restul de zeama in care a fiert.
Puneti la fiert borsul (sau concentratul cu 1,5 litri de apa) si cand clocoteste turnati-l in ciorba. Adaugati leusteanul uscat maruntit si ciorba este gata. Daca aveti cateva frunzulite de patrunjel verde, puneti-le intregi in supiera. Va fi mai aspectuoasa, de efect.
Pofta buna.