Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 decembrie 2010

Pulpe de pui pane cu cartofi umpluti pane si friganele

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
3 pulpe de pui
o ceapa mica
un morcov
o albitura
cateva felii de telina
un ardei gras (capia sau gogosar)
4 – 5 linguri faina
2 linguri pesmet
4 oua
sare,piper,cimbru,boia dulce dupa gust
6 cartofi
5 lingurite de branza rasa sau pasata cu furculita
o lingura de cascaval ras
3 felii de paine


Mod de preparare:

Pulpele se spala si se fierb cateva minute impreuna cu ceapa,morcovul,albitura si telina,toate tocate marunt .Dupa ce se scot pulpele din supa si se racesc ,se dau prin ouale batute cu sare si condimente,apoi prin amestecul de faina si pesmet . Se rumenesc bine pe ambele parti in ulei incins la foc potrivit. Pulpele se pot pregati atat intregi cat si taiate pe jumatate.
Separat cartofilor curatati de coaja li se va scoate miezul ,urmand sa se umple cu un amestec de branza si cascaval. La umplutura puteti folosi sunculita, numai verdeturi etc. in functie de ce va place sau aveti la indemana.

Dupa ce umpleti cartofii ii dati prin amestecul de faina si pesmet,prin ou si din nou prin faina si pesmet . Se prajesc pe ambele parti in ulei fierbinte (sa fie acoperiti de ulei) la flacara cat mai mica. Vor iesi crocanti la exterior ,iar in interior vor fi moi si cremosi.
Feliile de paine se vor taia in bastonase, se dau prin oul ramas si se prajesc pe ambele parti.
Atat pulpele ,cartofii cat si friganelele dupa prajire se vor scoate pe hartie absorbanta pentru a se elimina surplusul de ulei.

Era sa uit… Din miezul ramas de la cartofi , am preparat o omleta cu cartofi,iar din supa obtinuta din fierberea pulpelor am pregatit o supa de galuste… Nimic nu se pierde,nu?