Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 decembrie 2010

Bors de Loboda

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
-1 morcov mai mare
-1/2 telina medie
-1 praz mare
-1 cana de mazare
-3 legaturi mari de loboda
-2 linguri de pasta de ardei
-300 ml de suc de rosii
-2 lingurite de Secretul gustului cu legume
-bors cat vrea fiecare de acru
-1 legatura de leustean


Mod de preparare:

Se curata morcovul si telina, se dau pe razatoarea mica si se pun la fiert in oala cu apa rece. Se lasa pana sunt aproape fierte. In timpul acesta se curata prazul, se taie marunt si se pune peste morcovul si telina aproape fierte. Se pune si cana de mazare. Se aleg frunzele de loboda si se toaca fasiute.Cand mazarea e fiarta se pune loboda, pasta de ardei, sucul de rosii si cele 2 lingurite de Secretul gustului si se lasa sa fiarba pana se moaie loboda. Apoi se pune borsul, se potriveste de sare si cand a fiert borsul se stinge si se pune leusteanul tocat marunt.