Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 decembrie 2010

Coq au vin cu curcan, dovleac si gutui

Timp de preparare:
2 ore (complexitate ridicata)

Ingrediente:
1 pulpa superioara de curcan 1,2-1,5 kg;
150 g carnat afumat;
2 pahare de vin;
1 dovleac;
1-2 gutui;
1 morcov;
2 ardei grasi;
1 peperoni;
1/2 ceapa rosie;
1 rosie
5-6 catei de usturoi;
cateva fire de marar, patrunjel, spanac;
4-5 foi de dafin;
1 lingura ketchup;
4-5 linguri ulei;
2-3 linguri ulei de masline;
sare, piper, cimbru, curry, paprika.


Mod de preparare:

Spalati si stergeti pulpa, condimentati-o bine cu piper, cimbru, paprika, ungeti-o cu ketchup, uleiul de masline si puneti-o la prajit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, cate 4-5 minute pe fiecare parte.
Intre timp taiati dovleacul in felii de 7-8 cm si curatati fiecare felie de coaja cu un satar (vezi video), apoi taiati dovleacul in bastonase sau cubulete, indepartand semintele. Taiati gutuile, indepartati cotorul si taiati-le ca si dovleacul. Condimentati dovleacul si gutuile cu piper, curry si cimbru. Curatati morcovul si taiati-l felii mai grosute, ardeii se taie bucati, carnatul se feliaza, iar usturoiul nu se curata de coaja, ci se zdrobesc cateii cu latul unui cutit.
Intr-o tava mai inalta puneti pulpa prajita cu tot cu uleiul din tigaie, ceapa rosie taiata bucati, dovleacul, gutuile, feliile de carnati si de morcov, ardeii, peperoni, usturoiul, verdeata, acoperiti cu felii de rosie, turnati vinul si 2 pahare de apa in care ati dizolvat o lingurita de sare. Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptor la foc moderat 60 minute.
Indepartati folia, intoarceti pulpa pe cealalta parte, adaugati frunzele de dafin si mai lasati la cuptor 20-30 minute pana se rumeneste frumos carnea.
Feliati pulpa si asezati-o pe farfurii cu garnitura si sos din tava.
Pofta buna!