Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 decembrie 2010

file porc cu ciuperci

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 kg file de porc
1 borcan ciuperci taiate
200 ml smantana
2-3 cepe mici verzi
4 catei usturoi
1 lingura mustar iute
patrunjel verde
50 ml lapte
50 g unt
sare
piper
1 lingura pasta gogosari


Mod de preparare:

Fileul de porc se taie felii groase de 1 cm care se pun intre doua foi de plastic si se bat cu batatorul de snitele.Apoi se asezoneaza pe ambele parti si se dau la rece pentru macar 30 minute.
Se incalzeste gratarul si se frig bucatile de carne pe ambele parti.Se iau de pe gratar si se pastreaza la cald.
Cepele se taie marunt si se calesc in putin unt.Adaugam peste ele ciupercile taiate , mustarul , usturoiul pisat si laptele. Amestecam bine si adaugam bucatile de gratar prajite.Daca mai este nevoie mai adaugam putina apa sa fiarba bine carnea.
Cand aceasta este fiarta adaugam smantana groasa si patrunjelul verde tocat.
Fileul il servim cu cartofi piure sau cu orez si cu salata de castraveti.
Pofta mare !