2 ore (complexitate redusa)
Ingrediente:
1 kg muschi de porc
1 ceapa
3 catei de usturoi
cimbru, sare, piper, oregano, rozmarin, o foaie de dafin, o bucatica de morcov, o bucatica de pastarnac
100 ml vin alb
4 linguri ulei
Mod de preparare:
Spalam muschiul, il uscam in prosop de hartie si in asezam in tigaia incinsa cu ulei pana face crusta uniform pe toata suprafata. Asezam carnea intr-o tava teflonata, adaugam legumele si condimentele, o ceasca de apa si dam la cuptorul incins in prealabil. Din cand in cand, intoarcem carnea sau o stropim cu sosul din tava. Dupa o ora adaugam vinul si lasam in cuptor pana scade sosul si carnea e patrunsa bine. Scoatem carnea din sos, o lasam la racit dupa care o feliem. Trecem prin sita legumele din sos, adaugam sosul, o lingurita de miere, dam un clocot. Servim friptura cu sos