Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 decembrie 2010

Pilaf cu ciuperci si pui

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
1 Pui ( Copanele si pieptul )
2 Morcovi
2 Cepe
1 Pastarnac
1 Cana de Orez ( la 1, 5 l de apa )
5 Linguri de ulei
10 Ciuperci proaspete
2 Foi de dafin
1 Lingura de delicat ( Secretul gustului )


Mod de preparare:

Se portioneaza puiul ( alegem doar copanele si pieptul ), se spala bine si se pune la fiert, apoi se ia spuma . Pastarnacul , morcovii si 1 ceapa se curata si se pun intregi la fiert peste pui . Se lasa sa fiarba la foc mic pana sunt gata.
Intre timp se toaca ceapa ramasa si ciupercutele marunt si se pun la calit in ulei( mai intai se pune orezul, si se lasa pana acesta capata o culoare aurie). Se adauga secretul gustului peste ele. Se toaca marunt si morcovul impreuna cu pastarnacul fiert si se adauga la calit.
Dupa ce s-au calit, se adauga supa obtinuta din carnea fiarta cu legume peste orez pentru a fierbe orezul. Spre sfarsit se pun si foile de dafin.
Dupa ce am oprit focul, asezam bucatele de carne dupa preferinte peste pilaf ( dezosate sau nu ).
Pofta buna !