Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 decembrie 2010

Bors de sfecla rosie

Timp de preparare:
1 ora si 20 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:
-1 sfecla rosie
-2 morcovi
-1 telina
-ceapa
-ulei cat sa poti praji zarzavatul
-1 ardei gras (eu am pasta de ardei)
-suc de rosii
-leustean verde sau uscat (eu am uscat)
-bors cat doreste fiecare
-200 ml smantana
-sare
-3 cubulete Knorr de vita
-2 lingurite Secretul gustului cu 10 legume


Mod de preparare:

Se curata toate zarzavaturile. Sfecla rosie se taie cubulete si se da deoparte. Morcovul se da prin razatoarea mica, telina la fel, ceapa se toaca marunt, se incinge uleiul intr-o oala, se adauga toate aceste verdeturi si se calesc pana se inmoaie. Se adauga apa calda si se lasa sa fiarba, la foc mic 15 minute, dupa care se pune sfecla cubulete. Se lasa sa fiarba 25 minute, se adauga sucul de rosii, pasta de ardei si se mai lasa pe foc 10 minute.Se pun cele 3 cubulete de Knorr si cele 2 lingurite de secretul gustului. Se acreste dupa dorinta fiecaruia, se pune leusteanul, sarea, se stinge si se drege cu smantana