Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 decembrie 2010

Ciorba de varza si legume

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
500 g varza dulce
2 cepe
2-3 cartofi
1 morcov
1 pastarnac
1/2 dovlecel
1 ardei gras rosu
3-4 rosii
50 g frunze de spanac
cateva fire de patrunjel
1 legatura leustean
50 k ketchup rosii si ardei rosii
30 ml ulei
1,5 litri bors (sau 1 plic concentrat bors magic)
2 cuburi/lingurite concentrat vita/pui
2 lingurite zahar
sare, piper
1 galbenus de ou si smantana pentru dres


Mod de preparare:

Se curata si se toaca cubulete mici morcovul, pastarnacul, ardeiul, dovlecelul. Cartofii se taie bucati mai mari, rosiile decojite felii, varza dulce si ceapa se toaca marunt.
Intr-o oala mai mare caliti in ulei morcovul cu pastarnacul, adaugati ardeiul rosu si ceapa, continuati cu varza si dovlecelul iar la urma spanacul taiat marunt, cartofii si rosiile. Dupa cateva minute puneti concentratul, putin patrunjel si leustean tocat, zahar, ketchup si 2 litri de apa.
Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 30 minute. Puneti intr-o alta cratita borsul la clocotit si adaugati-l peste ciorba. Lasati sa mai fiarba 10 minute, dregeti gustul de sare, piper. In supiera amestecati galbenusul cu 2-3 linguri de smantana, adaugati ciorba fierbinte, amestecand usor ca sa nu se taie galbenusul, garnisiti cu frunze de leustean.
Pofta buna.