Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 decembrie 2010

Poale-n brau






Aluat - 500 g făina, 100 g untură, 4 gălbenuşuri, 100 g smântână, 60 g drojdie, 1/2 linguriţă sare, 300 ml lapte, 100 g zahăr, 1 linguriţă coajă de lămâie, 2-3 pacheţele zahăr vanilat


Umplutură - 250 g brânză de vaci, 2 gălbenuşuri, 60 g smântână, 50 g zahăr, 30 g griş fiert
           Se dizolvă drojdia în laptele uşor încălzit. Se adaugă câteva linguri de făină, se amesteca şi se lasă să crească la loc cald. Se freacă spumă două gălbenuşuri cu zahărul şi sarea. Se adaugă maiaua, coaja de lămâie, vanilia şi făina şi se amestecă. Se frământă aluatul timp de douăzeci de minute, apoi se adaugă, puţin câte puţin, untura călduţă.
           Se lasă să crească o oră, după care se întinde o foaie cam de 5 mm grosime. Se taie pătrăţele de 8 x 8 cm pe care se pune umplutura şi se adună colţurile opuse unul peste altul. Plăcintele se ung cu un gălbenuş bătut şi se aşază în tava unsă presărate cu zahăr.
           Se coc la foc slab primele zece minute, după care se continuă coptul la foc potrivit. Când sunt gata, se presară cu zahăr vanilat. Brânza de vaci pentru umplutură se trece prin sită şi se amestecă apoi cu gălbenuşurile, grişul, smântâna şi zahărul.