Faceți căutări pe acest blog

marți, 7 decembrie 2010

Solduri de gaina cu rozmarin si cu cascaval Filadelfia

Timp de preparare:
2 ore (complexitate redusa)

Ingrediente:
6 bucati solduri de gaina
1 cutie cascaval filadelfia 200g.
Rozmarin verde
1 lamiie
Usturoi
Maioran
Cimbru
Piper negru
Sare
Ulei de masline


Mod de preparare:

Deocamdata pregatim cascavalul cu rozmarinul, tocam rozmarinul si intr-o farfurie punem: ¾ din cascaval, rozmarinul, piper negru, cimbru, maioran si sare toate astea amestecam bine.
Apoi curatim usturoiul sil taiem in 2 ori in 4 parti, cu cutitul facem gauri in carne si in gauri introducem usturoiul, usturoiul il puneti dupa gust cit doriti.
Acuma luam amesticatura de cascaval si o introducem sub pielea gainusei ne staruim sa punem cit mai mult dar sa lasati putin pentru a le unge. Cascavalul ramas le ungem pe o parte si pe alta dar cu mare atentie sa nu sa se imprastie cascavalul cascavalul care lam pus sub piele!!!!!
Luam o tigaie si o punem cu ulei de masline la foc si tot in acelasi timp incingem si cuptorul la 180 grade. Cind tigaia va fi ferbinte asezam soldurile de gaina in tigaie dar cu pielita in jos!!! Saram si piparam dupa gust, le prajim la foc mare timp de 2-3min. apoi le intoarcem si iar saram si piperam dupa gust si tot asa lasam sa se prajeasca timp de 2-3min. Apoi le punem intr-un list si le dam in cuptor timp de 30min.
Timp cit se coc la cuptor pregatim sousul de lamiie: in tigaia care am prajit soldurile de gaina adaugam restul cascavalului ramas si scurgem in el socul de la lamiie si punem la foc mic amestecind continiu pina se va forma intr-un sous.
Scoatem soldurile de gaina din cuptor asezam in farfurie si punem sosul linga ea, se poate pune sosul pe gaina ori linga cum doriti……………
Pofta buna!!!!!!!