Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 decembrie 2010

Pui basc cu ardei

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
1 pui taiat bucati
700 gr ardei grasi, rosii, galbeni si verzi
3 catei de usturoi
1 kg de rosii decojite
1 pahar de vin alb
1 felie de suncă (Bayonne/de Parma)
75 g unt
verdeata (patrunjel, leustean, rozmarin)
4 linguri ulei de măsline
un praf de cuisoare
sare, piper


Mod de preparare:

O noua reteta din Turul Frantei, de data aceasta fara faina, in sfarsit, dar tot cu vin. O reteta din Tara Bascilor, din partea franceza a acesteia, mai precis din Navarra. Caravana turului a trecut pe acolo in etapele grele din Pirinei, cand au ajuns de doua ori la peste 2000 de metri pe renumita ascensiune de pe Col du Tourmalet.
Puneţi într-o tigaie 4 linguri de ulei, caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati praful de cuisoare.
Lasati-le sa se prajeasca timp de 5 minute, pana cand ceapa capata o culoare aurie. Adaugati sare, rosiile si ardeii taiati bucatele. Puneti capacul si lasati pe foc mic 20 de minute.
Se prajeste separat puiul in unt si sunca taiata cubulete. Adaugati sare si piper dupa gust. Bucatile de pui trebuie sa se rumeneasca pe toate partile.
Puneti sa fiarba impreuna cele doua compozitii. Adaugati verdeata tocata si vinul alb, acoperiti cu un capac şi lasati pe foc mic inca 30 de minute.
Se serveste calda, impreuna cu legumele si sosul in care s-a facut. Decorati cu verdeata.
Eu am servit-o cu ardei copti. Pofta buna.