Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 decembrie 2010

Curcan cu oua ochi de paun

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
700 g piept de curcan
400 g carne tocata de curcan
5 oua fierte tari
30 g branza topita/cascaval
1-2 cepe
1 ardei gras rosu
10 ml ulei
2 linguri ulei de masline
1 legatura verdeata (marar, patrunjel)
1 cartof, 1 mar, 1 morcov, 1 gutuie
1 pahar vin
5 catei de usturoi, 3-4 foi de dafin
sare, piper, paprika


Mod de preparare:

Taiati si bateti pieptul de curcan, ca sa obtineti un dreptunghi de aproximativ 30 x 20 cm si condimentati, apoi intindeti-l pe o folie de aluminiu unsa cu ulei de masline (cine doreste il poate intinde pe 2-3 foi de placinta unse intre ele cu ulei de masline).
Preparam umplutura astfel: puneti la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, ceapa tocata, jumatate de ardei gras rosu tocat cubulete mici, carnea tocata de curcan si amestecati cu o lingura de lemn pana scade zeama, apoi condimentati si adaugati verdeata tocata.
Distribuiti uniform umplutura peste pieptul de curcan, pe latura lunga puneti branza topita (felii de cascaval), apoi ouale fierte tari, curatate de coaja.
Incepeti sa infasurati un rulou din partea cu branza si ouale in folia de aluminiu (procedati la fel ca la ruloul din piept de pui – vezi video). Asezati ruloul intr-o tava mai inalta, apoi fructele si legumele taiate felii sau bucati mai mari, usturoiul, verdeata, condimente si 350 ml apa. Dati la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru aproximativ 25-30 minute. Adaugati vinul si mai lasati in cuptor inca 15 minute. Scoateti tava din cuptor si indepartati folia de pe rulou, crestand-o usor cu un cutit.
Lasati sa se racoreasca, taiati ruloul in doua-trei bucati mai mari si asezati-le pe un platou cu garnitura si sos din tava. Garnisiti cu fasii de ardei rosu si felii de morcov din tava, frunze de patrunjel.
Cu un cutit bine ascutit taiati apoi felii de rulou de 15-20 mm grosime, asezati cate doua-trei felii pe o farfurie cu bucati de fructe si legume, sos si frunze de patrunjel.
E un deliciu !!! Pofta buna