1 ora si 20 minute (complexitate redusa)
Ingrediente:
3 vinete
4 rosii mai mari
½ kg.carne tocata manzat
½ kg.carne tocata pui
1 legatura ceapa verde
1 ou
verdeata tocata, marar si partunjel
½ pahar suc de rosii
½ pahar apa
sare si piper dupa gust
4-5 frunze menta proaspat tocata
1 lingurita oregano
100g cascaval ras
1 pahar suc de rosii
Mod de preparare:
Carnea se amesteca cu ceapa tocata marunt impreuna cu oul si condimentele.Se pune intr-un vas cu putin ulei si se lasa sa se rumeneasca putin,apoi se adauga apa si sucul de rosii si se lasa pe foc pana se evapora toata zeama.Cand a scazut toata zeama se ia de pe foc si se lasa la o parte.Vinetele se spala se curate de caoja din loc in loc,se dau cu putina sare si se lasa la scurs,apoi se pun pe gratar la rumenit .Gratarul trebuie uns inainte cu putin ulei(sau se pot prajii in ulei).La fel se procedeaza si cu rosiile,doar ca ele trebuie tinute foarte putin pe gratar ca sa nu se prajeasca prea tare.Se aseaza feliile de vinete intr-un vas incasabil(yena),deasupra se pun rondele de rosii peste care presam putin oregano,adaugam stratul de carne si acoperim cu restul de vinete si rosii.Presaram iar oregano si deasupra turnam sos se rosii si bagam vasul in cuptorul preancalzit la 200gC pentru 20-30 de minute.Cand musacaua este gata se pune deasupra cascavalul ras si se mai lasa 5 minute in cuptor apoi se poate servii.