Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 decembrie 2010

Ceafa de porc in foietaj

Timp de preparare:
1 ora si 30 minute (complexitate medie)

Ingrediente:
-o bucata ceafa de porc
-400 g foietaj
-250 g kaizer
-2 cepe
-unt cat nuca
-2 oua
-1 pahar vin alb sec
-putin lapte
-1 legatura patrunjel
-boia dulce/iute(dupa preferinte)
-coriandru
-susan
-sare,piper


Mod de preparare:

Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper,coriandru,boia.
Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile.Dupa ce s-a rumenit se scoate carnea iar in cratita in care aceasta a fost rumenita se inabuse ceapa taiata marunt si kaizerul taiat cubulete.Se adauga vinul si se mai lasa pana cand acesta se evapora.Se ia de pe foc ,se adauga verdeat taiata marunt ,un ou si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.
Intr-un vas yena, se intinde foaia de aluat si peste ea se aseaza 1/2 din compozitia de mai sus.In mijloc se aseaza carnea iar peste ea cat mai uniform cealalta jumatate de compozitie.Se acopera carnea cu aluat astfel incat aceasta sa fie bine "imbracata" , avand totodata grija sa unim bine capetele.Din aluat se pastreaza un sfet care se foloseste pentru decor.Se intinde aluatul ramas si se fac sireturi subtiri cu ajutorul carora se infasoara carnea "imbracata " in aluat.Se bate un ou cu o lingura de lapte si se unge.Se presara susan.
Se da la cuptor, incalzit in prealabil ,pana ce aluatul se rumeneste.
Se lasa sa se raceasa si se taie felii potrivite.
Se serveste alaturi de diferite garnituri.
Pofta buna!