Faceți căutări pe acest blog

luni, 6 decembrie 2010

Ciorba Radauteana

         Timp de preparare: 


2 ore si 30 minute (complexitate medie) 

Ingrediente: 

4 piepti de pui
1 telina potrivita
4 sau 5 morcovi
3 cartofi
2 radacini de pastarnac
1 ceapa rosie
1 capatana usturoi
1 lamaie
2 ardei grasi rosii
400 gr smantana(15% grasime)
3 oua
frunze de leustean
frunze patrunjel
sare,piper roz proaspat macinat,menta uscata sau verde,vegeta fara sare. 

Mod de preparare:

          Punem mai intai carnea la fiert intr-o oala de 6litri si intre timp curatam si spalam tot zarzavatul pentru ciorba.Dupa ce am spumuit(am luat spuma la ciorba),punem zarzavatul peste carnita,sa fiarba.Dupa ce a fiert zarzavatul il scoatem si il bagam la robot pentru pasat.Carnea eu personal o desfac in suvite(doi piepti ii desfac suvite si 2 piepti ii tai bucatele,pentru design).
          Separat imi pastrez o cana de 500 ml din zeama in care au fiert zarzavaturile si carnea.Pun zarzavaturile pasate in zeama ramasa si adaug jumatate dintr-o capatana de usturoi pisata.Cealalta jumatate de capatana pisata o diluez cu 3 sau 4 linguri de apa si 100 ml lapte batut Brenac.Acest usturoi pisat cu putina apa si lapte batut il pot folosi cei care doresc mai mult usturoi in ciobita.
          Dupa ce au fiert toate,adaugam zeama de la o lamaie, inchidem focul la ciorba,punem capacul si lasam sa se linisteasca.Separat batem doar galbenusurile cu smantana si 500 ml zeama pe care am oprit-o de la ciorba.Ca sa se desfaca bine, le bagam la blender si apoi amestecam cu ciorba din oala.Mentionez ca eu am pus la inceput doar un ardei gras rosu,dar mi-a placut culoarea si atunci am mai scos unul din congelator(se vede in poze).Se serveste cu un ardei iute.
          Pe marginea unui castronel este pus un ardei iute rosu taiat si curatat de seminte.Pofta buna !!!