Timp de preparare:
2 ore (complexitate medie)
Ingrediente:
Blat:
6 oua,
150 gr zahar,
150 gr faina,
30 gr amidon,
2 linguritze praf copt,
putina sare,
3 linguri apa fierbinte.
Umplutura:
375 ml suc de visine,
160 gr de zahar ( sau dupa gust),
3 linguri pline de amidon,
650 gr visine proaspete( sau din compot),
1 plic zahar vanilat,
1 litru frisca lichida (sau dupa preferinta).
Mod de preparare: Blat:
Albusurile se bat cu cele 3 linguri de apa fierbinte, pana devin spuma , se adauga treptat zaharul si se continua mixarea. urmeaza adaugate galbenusurile treptat. Faina se omogenizeaza cu amidonul si praful de copt apoi se trec prin sita. se adauga in compozitia de albusuri si se amesteca cu miscari usoare si de sus in jos cu o spatula de lemn.
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.
Se coace in tava dreptunghiulara unsa cu unt si tapetata cu putina faina, sau se pune hartie de copt. dupa coacere se lasa la racit si se taie blatul in 3 straturi.
Umplutura:
Se da in fiert sucul de visine cu 100 gr zahar ( sau mai mult dupa preferinta).Amidonul se dizolva in putin suc de visine rece si apoi se pune peste sucul de pe foc. Se da cateva clocote apoi se pun visinele si se maid a cateva clocote ca sa se lege compozitia. Se da la rece.
Frisca se mixeaza cu zaharul vanilat si restul de zahar .
ASAMBLARE: foaie de blat, apoi un start de frisca, cu un sprit facem linii cu frisca iar intre linii adaugam umplutura de visine, urmeaza a doua foaie de blat, un strat de frisca , linii cu frisca si umplutura de visine. Terminam cu cea de-a treia foaie de blat. Acoperim torul cu frisca si decoram dupa preferinta, eu am ras ciocolata.
Faceți căutări pe acest blog
joi, 16 decembrie 2010
Prajitura cu visine si frisca
Prajitura cu visine si frisca