Faceți căutări pe acest blog
joi, 16 decembrie 2010
Turta dulce dulce
Daca vrei un desert mai special pentru familia ta de Craciun, pregateste turta dulce. Copiii cel putin vor fi extrem de incantati.
Ai nevoie de: 500 g faina alba, 100 g unt, 100 g zahar brun, 1 ou batut, 350 g miere, coaja de la o lamaie, 2 lingurite pudra de ghimbir, 1 lingurita cuisoare macinate, 1 lingurita nucsoara macinata, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita scortisoara.
Preparare: intr-un vas se topeste untul si se adauga mierea, coaja de lamaie si zaharul brun, la foc mediu. Dupa ce s-a topit zaharul, vasul se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Intr-un alt vas se pune faina si se adauga toate celelalte ingrediente. Apoi se adauga treptat compozitia racita si se amesteca pana la omogenizare. Amestecul obtinut se framanta timp de 2 minute.
Aluatul se imparte in bucati de marime medie, care se intinde cu ajutorul unui sucitor. Foaia de aluat se taie in diferite forme, dupa care se aseaza intr-o tava unsa in prealabil cu unt.
Formele taiate se coc la cuptor timp de un sfert de ora, dupa care se lasa la racit. Pot fi servite cu glazura de ciocolata, nuci, cocos, migdale, fructe uscate sau zahar pudra.