Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 decembrie 2010

Carne de porc cu sos de castraveti

Ingrediente:
1 kg de carne de porc
2 cepe
250 ml vin (eventual alb demisec)
150 ml suc de rosii
4-5 castraveti ( marisori)
100 ml smantana
1 lingura mustar
1 lingura ulei pt calit ceapa
sare
piper

Preparare:
            Se taie ceapa marunt si se caleste intr-o tigaie teflon cu doar o lingura de ulei si o cescuta de apa. Se tine pana se evapora apa.
            Castravetii se taie fideluta (ca pe morcovii pt. ciorba cand ii tai cu cutitul) Carnea taiata felii de cca 1,5 cm se pune intr-o tigaie mai mare teflon si se rumeneste pe ambele parti.
            Cand se rumeneste carnea, se pun peste carne ceapa calita, castravetii si mustarul amestecat cu sucul de rosii si vinul. Se lasa sa fiarba la foc mic.
           Cand carnea s-a patruns si sosul s-a ingrosat se pune smantana si se lasa la fiert 2 minute.