Ingrediente-4 portii:
250 gr castraveti
50 gr. masline negre
450 gr rosii
250 gr telemea
150 gr sunca de Praga
1 salata
4 oua
1 buc lamaie
50 ml ulei masline
15 gr, sare
1 leg patrunjel
250 gr castraveti
50 gr. masline negre
450 gr rosii
250 gr telemea
150 gr sunca de Praga
1 salata
4 oua
1 buc lamaie
50 ml ulei masline
15 gr, sare
1 leg patrunjel
Mod de preparare:
Ouale se spala si se pun la fiert in apa rece cu sare ; dupa racire, se taie in patru .
Castravetii si rosiile se feliaza iar sunca se taie julien (adica in felii regulate de 1-2 mm grosime, apoi se suprapun pentru a fi taiate in filamente de 3 cm lungime).
Telemeaua se spala si se taie cubulete.
Sfat:
Pentru reusita retetei se foloseste o telemea mai grasa !
Se face un mix din sucul de lamaie, uleiul de masline si sare .
Intr- un bol de sticla mai larg, se face o gramajoara de salata si se aseaza alternativ, de jur imprejur, feliile de rosii si castraveti.
Peste toate acestea se pun cubuletele de branza, sunca si putin patrunjel tocat. Urmeaza cele patru sferturi de ou fiert si intre ele masline .
Se stropeste salata cu mixul de lamaie si ulei
Servirea:
Salata bulgareasca se serveste pe farfurie, pe un pat de salata si ornata cu verdeata tocata.
Castravetii si rosiile se feliaza iar sunca se taie julien (adica in felii regulate de 1-2 mm grosime, apoi se suprapun pentru a fi taiate in filamente de 3 cm lungime).
Telemeaua se spala si se taie cubulete.
Sfat:
Pentru reusita retetei se foloseste o telemea mai grasa !
Se face un mix din sucul de lamaie, uleiul de masline si sare .
Intr- un bol de sticla mai larg, se face o gramajoara de salata si se aseaza alternativ, de jur imprejur, feliile de rosii si castraveti.
Peste toate acestea se pun cubuletele de branza, sunca si putin patrunjel tocat. Urmeaza cele patru sferturi de ou fiert si intre ele masline .
Se stropeste salata cu mixul de lamaie si ulei
Servirea:
Salata bulgareasca se serveste pe farfurie, pe un pat de salata si ornata cu verdeata tocata.