Ingrediente:
- 1 kg carne de porc
- 1 kg carne de vita
- 500 g slanina
- 1 capatana usturoi
- 2 lingurite delikat pentru carnaciori de casa
- 3-4 intestine de porc gata pregatite pentru umplut.
- Dai prin masina de tocat carnea de porc, slanina si carnea de vita, de 2 ori.
- Omogenizezi pasta, adaugi usturoiul curatat si pisat, 2 lingurite de delikat pentru carnaciori de casa si putina apa calduta.
- Cu aceasta pasta umpli intestinele, le legi la capat cu sfoara, iar din loc in loc, le rasucesti.
- Le pui pe un blat de lemn si le lasi sa se zvante.
- Dupa preferinta, poti afuma carnatii 2-3 zile, apoi ii pastrezi la rece in incaperi aerisite sau in frigider daca nu ai o camara potrivita.
- Cand sunt gata facuti, servesti carnatii cu mamaliga si muraturi de orice tip preferi.