Ingrediente
- 200g mascarpone
- 150g unt
- 200g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 oua
- 1 praf de sare
- 150g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 20ml frisca lichida sau 1 lingura iaurt gras
- 200g mure
Mod de preparare:
Se vor folosi 2 castroane, in primul se amesteca faina, sarea si praful de copt iar in al doilea zaharul untul la temperatura camerei, ouale si zaharul vanilat. Peste amestecul de faina se adauga branza mascarpone si frisca lichida sau o lingura de iaurt mai gras si se omogenizeaza bine.
Intr-o tava de briose se pun 12 forme, in cazul in care nu aveti tava de briose puteti pune formele de briose intr-o tava normala, eventual folositi doua forme de briose puse un in alta. Se pune compozitia in fiecare forma de briosa astfel incat fiecare sa fie umpluta cam trei sferturi iar la final in mijlocul fiecarei briose se introduc 2-3 mure. Se lasa la cuptor, la foc mediu, 20-23 de minute.