· 2 oua
· 300g faina
· 100g unt
· 6-7 linguri apa rece de la frigider
· sare
· 500g branza dulce
· 1 plic zahar vanilat
· 2-3 linguri zahar
· 1 lingura faina
· coaja de la 1 lamaie
· 100g stafide
Mod de preparare:
· Se freaca untul moale impreuna cu faina si sarea pana cand se obtine o gramajoara de firimituri. In mijloc se face o adancitura si se pun ouale si apa rece iar apoi se framanta bine 2 minute si se lasa la frigider 30-40 de minute.
· Peste branza dulce faramitata se adauga cele 2 oua batute, zaharul vanilat, zaharul, faina, stafidele si coaja de lamaie. Se omogenizeaza bine. Din aluatul de la frigider se intinde o foaie lunga pe care se aseaza compozitia de branza si stafide.
· Aluatul se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se coace 30 de minute la foc moderat. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar farin (pudra) .