Durata: 25 min
Complexitate: Redusa
Ingrediente: 400 g fileuri de piept de pui, 1 catel de usturoi, 1/2 salata creata de camp, 1/2 salata frisée mica, 1 radicchio mic, 2 esalote (sortiment de ceapa lunguiata), 250 g ciuperci champignon mici, 1 lamaie, 30 g unt, sare, piper negru proaspat macinat.
Dressing: 1 lingurita mustar de Dijon, 1 lingura otet de vin alb, 1 lingura ulei de rapita, 100 g smantana fermentata, 100 g iaurt, sare, piper negru proaspat macinat, 50 g parmezan la bucata.
Mod de preparare:
Se spala fileurile de pui, se zvanta si se taie in fasii. Se curata catelul de usturoi si se taie in felii. Se amesteca usturoiul cu carnea si se lasa la rece. Se curata frunzele de salata, se spala, se centrifugheaza si se taie in bucati potrivite. Se aranjeaza pe patru farfurii mari. Se curata esalotele si se toaca in cubulete. Se curata ciupercile cu servete de bucatarie, daca e necesar; se taie capetele cozilor si se taie ciupercile in felii subtiri. Se spala lamaia cu apa fierbinte, apoi se sterge bine. Cu cutitul de descojit se taie fasii subtiri de coaja de pe jumatate de lamaie. Restul se foloseste cu alta ocazie.
Pentru prepararea dressingului, se bat cu telul intr-un castron mic mustarul, otetul, uleiul, smantana si iaurtul. Se condimenteaza dressingul cu sare si piper si se imparte in cele patru farfurii. Se presara coaja de lamaie, ceapa tocata si feliile de ciuperci pe deasupra. Se incinge untul intr-o tigaie. Se caleste in el amestecul de usturoi cu carne, pana se rumeneste. Se scoate usturoiul din tigaie inainte de a se colora prea tare si se condimenteaza, dupa gust, odata cu carnea. Se condimenteaza din belsug carnea cu sare si piper. Se aranjeaza carnea cu untul peste salata din farfurii si se serveste totul imediat. Alaturi de aceasta salata merge foarte bine paine ciabatta sau bagheta proaspata.
Util: Micile ciuperci champignon pot fi taiate egal cu aparatul de taiat ouale. Ciupercile nu se spala niciodata sub jet de apa, deoarece se vor umple de apa. Se curata de preferinta, frecandu-le bine cu servete de hartie.