Ingrediente
- 200g bacon
- 1 dovlecel
- 1 ardei gras rosu
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 2 cutii cu sos de rosii
- sare
- piper
- busuioc
Mod de preparare:
Pastele se fierb intr-o cantitate mare de apa cu sare. In timpul in care acestea fierb putem trece la prepararea sosului.
Intr-o cratita se pun la calit ceapa si usturoiul taiate marunt; cand devin translucide in cratita se adauga bacon-ul taiat cubulete. Dupa ce s-a prajit bacon-ul, in cratita se adauga sosul de rosii si se condimenteaza cu sare si piper.
Intr-o alta cratita se pune la fiert 1/2 l de apa sarata in care vom adauga dovlecelul si ardeiul gras taiate cuburi. Lasam la fiert 5-7 minute pana cand se inmoaie apoi le strecuram si le adaugam la sosul de rosii.
Sosul se lasa la foc mic 10-12 minute. Se serveste cu paste si busuioc proaspat.