Ingrediente
blat:

50 g de unt

6 oua

140 g zahar pudra

1 pachetel zahar vanilat

75 g de faina

75 g amidon

un praf de sare
crema:

250 g de unt moale

500 g de zahar pudra

cateva picaturi de colorant verde

4 linguri de apa clocotita
Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul. Se topeste untul si se lasa sa fie caldut;

Se sparg ouale separand albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile in castron cu zaharul pudra si zaharul vanilat si se bat;

Intr-un castron se amesteca faina, amidonul si sarea;

Se bat albusurile spuma;

Se incorporeaza succesiv si delicat 1/3 din amestecul faina si amidon si 1/3 de albusuri la galbenusuri;

Se incorporeaza la fel a doua treime de elemente, apoi pe ultima treime si la sfarsit untul topit;

Se pune aluatul intr-un vas uns cu unt. Inaltimea vasului trebuie sa permita sa se obtina un aluat destul de gros. Se pune vasul la jumatatea cuptirului si se coace 15 min. Se verifica daca este copt si se pune blatul pe un prosop pana se raceste complet;

In acest timp se decupeaza un tipar in forma de brad dintr-o bucata de carton de dimensiunea blatului;

Cand blatul este rece, se pune tiparul de carton. Se decupeaza blatul urmand conturul tiparului cu ajutorul unui cutit ascutit;

Se pregateste crema. Intr-un castron se amesteca cu mixerul untul moale si zaharul cu colorantul verde pana se obtine culoarea dorit, apoi se adauga 2 - 4 linguri de apa fierbinte. Crema sa fie neteda si usor de intins. Se intinde un strat gros de crema peste brad.