Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 decembrie 2010

Foietaj cu diferite umpluturi


Ingrediente:


un pachet aluat foietaj(800gr)

umplutura de nuca

150gr nuca macinata
50gr ciocolata
25gr unt
esenta rom

umplututa de gemgem de caise(sau de care doriti) 5 lg
2 lg pesmet(il folositi doar daca gemul este mai subtire)

un ou

Preparare:


Se decongeleaza aluatul si se taie(cu ajutorul unui cutit incalzit la flacara) in 8 fasii egale.Pe doua din ele am intins compozitia de gem iar pe celelalte doua pe cea de nuca pe care am preparat-o astfel:am topit ciocolata la microunde apoi am adaugat untul dupa care am turnat peste nuca omogenizand-o bine si aromatizand-o cu esenta de rom.
Se unge marginea fasiilor pe care am pus compozitia cu albus un pic batut,se aseaza a doua fasie pe care am crestat-o din loc in loc si se preseaza marginile cu ajutorul unei furculite.Se unge cu galbenus batut si se coace la foc mare pana ce se rumeneste frumos.

Mentiuni:

Acest foietaj umplut se face repede(e pentru cei in criza de timp) si garantez ca e foarte bun...eu aici am folosit nuca si gem de caise dar puteti folosi orice doriti.

                                  Foietaj cu nuca si gem de caise