O masa completa de Craciun presupune, pe langa preparatele traditionale, si pregatirea unui desert gustos. O varianta usor de pregatit este crema de zahar ars.
Ingrediente:
- 8 oua
- 200 grame zahar
- 1 litru de lapte
- 150 grame zahar tos
- 1 zahar vanilat
Mod de preparare:
Zaharul se caramelizeaza intr-o cratita de 2 litri. Cratita se ia de pe foc cand zaharul incepe sa faca spuma. Se invarte cratita astfel incat jumatate din ea sa fie tapetata cu zaharul ars care curge. Se lasa la racit.
Se freaca ouale intr-un castron mare, se adauga zaharul si zaharul vanilat.
Se adauga apoi si laptele rece, treptat, si se amesteca in mod constant.
Compozitia se pune in cratita tapetata, iar cratita se pune intr-o tava cu apa rece. Se baga in cuptorul bine incalzit.
Se tine in cuptor timp de o ora, fara ca apa din tava sa fiarba. Se poate folosi orice forma doriti!
Crema se serveste rece.