Ingrediente
- 250g branza de vaci
- 250g faina
- 2 linguri de smantana
- 125g margarina
- 1/2 de ou crud
- 1/2 pachet praf de copt
- 2 lingurite sare
- 1 galbenus de ou
Mod de preparare:
Pentru 20 de pogaci avem nevoie doar de o jumatate de ou crud, asadar vom bate cu furculita un ou intreg insa vom adauga in compozitie doar jumatate din el.
Intr-un castron mai mare se pune branza, margarina, faina, jumatate dintr-un ou crud, smantana, praful de copt si sarea. Ingredientele se framanta pana se obtine un aluat care se poate intinde. Daca este prea moale se mai poate adauga faina.
Pe o planseta presarata cu faina se intinde aluatul cu ajutorul facaletului intr-o foaie de 1,5 cm grosime si se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar. Fiecare bucata se cresteaza cu un cutit, se unge deasupra cu galbenusul de ou iar apoi se pun intr-o tava unsa cu putin ulei si se coc la foc mediu 20-25 de minute.