Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 8 decembrie 2010

Frigarui de pui cu ciuperci

Timp de preparare:
1 ora (complexitate redusa)

Ingrediente:
350-400 g piept de pui fara os
100 g ciupercute champignon la borcan
4-5 ardei peperoni in otet
3-4 rosii micute
2 cepe, una alba, una rosie
7-8 catei de usturoi
7-8 fire de ceapa (usturoi) verde
cateva fire de patrunjel
3-4 castraveciori acri
1 portocala micuta (mandarina)
1 lingurita baza pentru mancaruri
1 lingurita marar/patrunjel uscat
1/2 lingurita usturoi granulat
zeama de la o jumatate de portocala
2 linguri ulei de masline
sare, piper, boia, cimbru, condimente pentru friptura


Mod de preparare:

Dupa parerea mea, frigaruile se prepara foarte usor, iar efectul este maxim, atat ca gust cat si ca aspect.
Pentru inceput taiati pieptul de pui in bucati potrivite pentru frigarui si lasati-le intr-un baitz preparat din ulei de masline, zeama de la o jumatate de portocala si toate condimentele pentru cel putin 10 minute. Ideal ar fi sa le lasati o ora sau chiar mai mult. Intre timp, curatati si taiati cepele in bucati mai mari, peperoni, rosiile in sferturi, cateii de usturoi pe lungime si castraveciorii in bucati mai mari. Daca ciupercile sunt mai maricele, taiati-le in doua. Cele mai mici se lasa intregi, iar ceapa verde se pune tot intreaga, indoita.
Infigeti pe frigarui, alternativ, bucatile de carne, rosie, castravete, peperoni, ceapa, ciuperci, ceapa verde si usturoi, alternand mai des bucatile de carne.
Puneti frigaruile pe gratar si lasati-le 20-25 minute, intorcandu-le o singura data. Le puteti face pe aragaz, pe gratar in curte sau la picnic, la iarba verde. Asezati frigaruile pe platou, garnisiti cu verdeata, ridichi si felii de portocala.
Pofta buna.