Faceți căutări pe acest blog

vineri, 17 decembrie 2010

Tort bradut Craciun

Ingrediente

blat:

50 g de unt
6 oua
140 g zahar pudra
1 pachetel zahar vanilat
75 g de faina
75 g amidon
un praf de sare

crema:

250 g de unt moale
500 g de zahar pudra
cateva picaturi de colorant verde
4 linguri de apa clocotita

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul. Se topeste untul si se lasa sa fie caldut;

Se sparg ouale separand albusurile de galbenusuri. Se pun galbenusurile in castron cu zaharul pudra si zaharul vanilat si se bat;

Intr-un castron se amesteca faina, amidonul si sarea;

Se bat albusurile spuma;

Se incorporeaza succesiv si delicat 1/3 din amestecul faina si amidon si 1/3 de albusuri la galbenusuri;

Se incorporeaza la fel a doua treime de elemente, apoi pe ultima treime si la sfarsit untul topit;

Se pune aluatul intr-un vas uns cu unt. Inaltimea vasului trebuie sa permita sa se obtina un aluat destul de gros. Se pune vasul la jumatatea cuptirului si se coace 15 min. Se verifica daca este copt si se pune blatul pe un prosop pana se raceste complet;

In acest timp se decupeaza un tipar in forma de brad dintr-o bucata de carton de dimensiunea blatului;

Cand blatul este rece, se pune tiparul de carton. Se decupeaza blatul urmand conturul tiparului cu ajutorul unui cutit ascutit;

Se pregateste crema. Intr-un castron se amesteca cu mixerul untul moale si zaharul cu colorantul verde pana se obtine culoarea dorit, apoi se adauga 2 - 4 linguri de apa fierbinte. Crema sa fie neteda si usor de intins. Se intinde un strat gros de crema peste brad.