Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Strudel cu stafide

  



Ingrediente

·         2 oua
·         300g faina
·         100g unt
·         6-7 linguri apa rece de la frigider
·         sare
·         500g branza dulce
·         1 plic zahar vanilat
·         2-3 linguri zahar
·         1 lingura faina
·         coaja de la 1 lamaie
·         100g stafide

                       Mod de preparare:

·         Se freaca untul moale impreuna cu faina si sarea pana cand se obtine o gramajoara de firimituri. In mijloc se face o adancitura si se pun ouale si apa rece iar apoi se framanta bine 2 minute si se lasa la frigider 30-40 de minute.
·         Peste branza dulce faramitata se adauga cele 2 oua batute, zaharul vanilat, zaharul, faina, stafidele si coaja de lamaie. Se omogenizeaza bine. Din aluatul de la frigider se intinde o foaie lunga pe care se aseaza compozitia de branza si stafide.
·         Aluatul se ruleaza, se aseaza intr-o tava unsa cu unt si se coace 30 de minute  la foc moderat. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar farin (pudra) .