Faceți căutări pe acest blog

joi, 16 decembrie 2010

Portocale umplute cu aluat dulce de negresa

Pregatirea portocalelor:Pentru a putea sta in pozitie verticala, fara sa se rostogoleasca, fiecare portocala trebuie sa fie taiata in partea inferioara. Atentie, nu taiati foarte mult! Atat doar cat portocala sa stea in picioare si sa nu se rostogoleasca.

Apoi taiati partea de sus a potocalei (1/3) si indepartati acest “capac”. Ca in imaginea de mai jos.


Folosind un cutit sau o lingura - dupa preferinta si indemanare- scoateti miezul (pulpa) si sucul  portocalei. Un sfat: pentru ca la final negresa sa fie foarte aromata, lasati un strat subtire de pulpa pe peretii portocalei.



Preparea aluatului de negresa:Acesta poate fi de post sau nu, si in general fiecare gurmand are propria reteta preferata de negresa.
Va oferim o reteta simpla pentru aluat de negresa:
6 linguri de cacao
1/4 cana unt
1 cana de zahar
1/4 lingurita de sare (un varf de cutit de sare)
1/3 cana faina
2 oua
Se topeste untul si se amesteca cu cele 6 linguri de cacao. Se adauga apoi cana de zahar, cele 2 oua, faina si sarea. Se amesteca pana se obtine un aluat cu care va puteti mandri. :)

Cu ajutorul unei linguri umpleti portocalele scobite cu acest aluat. Nu umpleti complet pentru ca aluatul va creste si se va revarsa foarte mult pe afara. Puteti sa umpleti aproximativ 3 sferturi din fiecare portocala cu aluat de negrese. Daca insa doriti sa creati imagini inedite, atunci puteti sa umpleti portocalele pana la varf.

Preincalziti cuptorul la 170 de grade, puneti portocalele umplute intr-o tava si coaceti timp de 20-30 minute. Nu exista un timp exact stabilit, insa pentru a fi siguri ca aluatul s-a copt corespunzator, incercati trucul cu scobitoarea: intepati-l cu o scobitoare si daca nu se lipeste mult aluat pe ea, atunci inseamna ca aluatul s-a copt. La final puteti sa presarati pe deasupra putin zahar vanilat. 

Daca doriti, puteti sa inveliti portocalele in foaie de staniol si sa le coaceti direct pe gratar
               


  Pofta buna           !!!