Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 18 decembrie 2010

Chec aperitiv cu sunca, masline si cascaval




Ingrediente

  • 200g sunca
  • 100g masline verzi fara samburi
  • 100g cascaval
  • 100g telemea de oaie
  • 200g faina
  • 200ml lapte
  • 6 oua
  • 1 plic praf de copt
  • sare si piper
Mod de preparare:

Intr-un castron se pun faina, praful de copt, ouale, laptele, branza telemea faramitata si se mixeaza. Se adauga apoi sunca taiata cubulete, maslinele scurse si feliate, cascavalul ras pe razatoarea mare, sare si piper si se amesteca usor.
Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o forma de chec, unsa cu unt si tapetata cu faina sau se poate folosi hartie de copt si se coace in cuptor la foc mic, aproximativ 30-35 de minute.
Checul se serveste racit, ca aperitiv.